NordNews
Avem ce spune

Mobilizare maximă pentru fluidizarea traficului în cele mai aglomerate posturi vamale

Peste 20 de inspectori vamali, inclusiv conducerea postului, au fost mobilizați pentru a asigura accelerarea formalităților de  vămuire și reducerea timpului de așteptare în vamă. 
Cele mai solicitate posturi vamale au început a înregistra, începând cu seara zilei de ieri, sporirea valorilor de trafic, specifică perioadei sărbătorilor Pascale. Astfel, în ultimele 12 ore, doar în postul vamal Leușeni, numărul de traversări a unităților de transport a ajuns până la 1.485.
Amintim că, Serviciul Vamal are dispuse o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Acestea se referă preponderent la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor  posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.
Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"