NordNews
Avem ce spune

Mold-street: Hacker din Bălți acuzat de FBI și Europol de participare la un JAF de 100 de milioane de dolari

Un grup de infractori cibernetici din mai multe state, inclusiv Republica Moldova au combinat două programe malware puternice pentru a crea un nou troian online care a furat circa 100 milioane de dolari de la clienți ai 24 de bănci din SUA și Canada, scrie Mold-street.com.
Noua amenințare a fost numită GozNym de către cercetători de la IBM X-Force, deoarece combină malware-ul Nymaim cu banalul troian bancar Gozi. Trojanul ataca site-uri care aparțin băncilor, uniunilor de credit și platforme de comerț electronic cu sediul în SUA și Canada.

Zece membri, inclusiv un moldovean, puși sub acuzare.

Serviciile de poliţie din Europa şi SUA au anunţat joi, 16 mai, că au destructurat deja reţeaua globală de infracţionalitate cibernetică ce a reușit acest jaf de 100 de milioane de dolari.

Au fost lansate proceduri în justiţie în cazul unor suspecţi din Georgia, Ucraina, Republica Moldova şi SUA, în timp ce cinci cetăţeni ruşi sunt daţi în urmărire în continuare, a indicat Europol, agenţia europeană de cooperare între serviciile de poliţie judiciară.

Printre ei și rusul Vladimir Gorindezvoltatorul GozNym, care „superviza crearea, dezvoltarea, gestionarea şi închirierea sa altor infractori cibernetici”.

În același timp un tribunal federal din Pittsburgh, SUA, deja a emis o decizie de punere sub acuzare a zece membri ai rețelei inclusiv de infectarea computerelor victimelor cu malware-ul GozNym, pentru a obține în mod fraudulos acces neautorizat la conturile bancare online ale victimelor, și furt de bani din conturile bancare ale victimelor și spălarea acestor fonduri prin intermediul conturilor bancare, controlate de inculpați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"