NordNews
Avem ce spune

Moldexpo va fi transformat în centru de triere a bolnavilor cu COVID-19

La Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” va fi amplasat un centru de triere a persoanele suspecte de COVID-19. Acesta ar putea fi gata deja la mijlocul săptămânii viitoare și va avea o capacitate de 700 de paturi.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Acum avem șase instituții strategice în Chișinău. Am activat Bălți, Cahul, sunt pregătite și alte instituții regionale. Am discutat despre activarea spitalelor raionale în caz de necesitate. Dacă vorbim de municipiul Chișinău, am discutat despre desfășurarea unui centru de triere. Acest spital va fi la Moldexpo. Specialiștii au evaluat situația pe loc. Acolo vor fi 700 de paturi, 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7m² per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, sunt elemente de separare a pacienților, există sistem de ventilare. Acest spațiu corespunde cerințelor pentru amplasare. Până miercuri seara, maximum joi, va fi pus la punct ”.

Menționăm că în Republica Moldova au fost înregistrate încă 32 de cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, au fost confirmate 263 de cazuri de infectare cu coronovirusul de tip nou.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"