NordNews
Avem ce spune

Moldova ARDE. Peste 50 de incendii de vegetație în doar 24 de ore

În ultimile 24 de ore au fost înregistrate 54 focare de vegetație uscată în mai multe localități din țară. Cele mai răspândite focare au avut loc în localități din raioanele Anenii Noi, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Călărași, dar și UTA Găgăuzia.

Angajații IGSU au lichidat un incendiu de vegetație uscată în localitatea Tătărești, raionul Strășeni. Aici, focul a nimicit 40 ha de iarbă uscată. Totodată, la Ungheni, în localitatea Florițoaia Veche, angajații IGSU au lichidat un incendiu pe o suprafață extinsă, care a afectat 35 ha de teren. Aproape 20 ha de iarbă au luat foc și în raionul Călărași. Câte 10 ha au fost stinse de pompieri în satul Dezghingea, în UTA Găgăuzia, dar și în localitatea Boldurești la Nisporeni.
În urma incendiilor înregistrate, nici o persoana nu a avut de suferit. În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și stufărișul uscat. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse, nimicind animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere.
În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112. Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, pe parcursul zilei de ieri în urma incendiilor cu character natural 173 ha de teren au fost mistuite de flăcări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"