NordNews
Avem ce spune

Moldova, nepregătită pentru sezonul rece! Andrei Spînu: Am solicitat să fie înlăturate toate întârzierile

Republica Moldova nu este încă pregătită pentru sezonul rece. La această concluzie a ajuns ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu după o întrevedere cu directorii companiilor de stat responsabile de întreținerea drumurilor naționale și regionale, scrie Realitatea. 

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Spînu spune că au mai rămas de efectuat unele achiziții de nisip și sare, iar un raport final în acest sens va avea abia într-o săptămână.

„Astăzi, m-am întâlnit cu directorii companiilor de stat responsabile de întreținerea drumurilor naționale și regionale. Am ținut să am această întâlnire pentru a fi informat despre nivelul de pregătire a întreținerii drumurilor pentru sezonul rece al anului. Am constatat următoarele: Nivelul de pregătire a companiilor pentru sezonul rece este de aproximativ 70%; Unele întreprinderi de stat sunt la un nivel de pregătire sub orice critică. Din acest motiv am solicitat în maxim o săptămână să se facă toate achizițiile necesare și să fie înlăturate toate întârzierile; În total, mai este necesar de achiziționat circa 12 mii tone de sare tehnică și circa 24 mii tone nisip/savură. M-am asigurat ca să fie creat un grup de lucru în cadrul căruia să fie parte responsabili ai Administrației de Stat a Drumului, Inspectoratului Național de Securitate Publică şi SA Drumuri, astfel ca monitorizarea să fie regulată, iar situațiile să nu fie scăpate de sub control pe toată perioada rece a anului”, a precizat Spînu.

De asemenea, Spînu a inspectat și Serviciul operativ al Direcției Siguranță şi Întreținerea Construcției Rutiere.

„Am propus să fie interconectat sistemul de informație cu cel al Inspectoratului Național de Patrulare, întrucât comunicarea în situații de urgență să fie cât mai operativă. Discuțiile nu se încheie aici. Voi fi cu ochii pe acest proces și urmează inopinat să le fac și câte o vizită ca să văd dacă s-au ținut de cuvânt. Vreau responsabilitate, vreau implicare și receptivitate. Vreau să se demonstreze spirit gospodar pe fiecare porțiune de drum. Totodată, îndemn toți pietonii și conducătorii să fie atenți în trafic, să respecte regulile de circulație, indicatoarele rutiere şi să se conformeze prevederilor Regulamnetului Circulației Rutiere în vigoare. Viața are prioritate”, a mai adăugat ministrul.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata