NordNews
Avem ce spune

Moldova va contracta un împrumut în valoare de 24,8 mil. de Euro pentru a lupta împotriva pandemiei

Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 24,8 mil. Euro din partea Băncii Mondiale, pentru a susține implementarea procesului de imunizare anti-COVID-19 la nivel național. Proiectul Acordului de finanțare dintre Republica Moldova şi Asociația Internaţională pentru Dezvoltare (IDA) a fost negociat la începutul acestei luni, transmite realitatea.md. 

Astfel, împrumutul va fi direcționat spre finanțarea următoarelor măsuri:

  • achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19;
  • fortificarea infrastructurii asociate administrării vaccinului, a sistemelor de imunizare (instalațiile lanțului rece, infrastructura de gestionare a deșeurilor, monitorizarea temperaturii de la distanță, vehicule și infrastructură de logistică, sisteme digitale de date pentru monitorizarea imunizării, și estimarea necesităților în materie de vaccinuri, consumabile și echipamente, evaluarea capacității de gestionare și administrare a vaccinului și formarea lucrătorilor implicați în procesul de furnizare);
  • fortificarea cadrului instituțional pentru a permite desfășurarea sigură și eficientă a imunizării.

Totodată, toate vaccinurile anti-COVID-19 finanțate de Bancă Mondială trebuie să corespundă standardelor aprobate de Bancă, și anume: să fie aprobate de către trei autorități de reglementare strictă; să dispună de Precalificarea Organizației Mondiale a Sănătății și să fie aprobate de către o autoritate de reglementare strictă; să întrunească alte criterii care pot fi convenite în scris între Moldova și Asociație.

Realitatea.md amintește că în prezent, în Republica Moldova avem un bilanț al cazurilor de COVID-19 de 214.203. De asemenea, 4531 de persoane au pierdut lupta împotriva COVID.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata