NordNews
Avem ce spune

Moldova va participa la „Expo Dubai 2020”

Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”,  care se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, la Dubai, Emiratele Arabe Unite. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES.  

Documentul a modificat o hotărâre anterioară care prevedea participarea țării noastre la acest eveniment între 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021, termenul fiind schimbat din cauza crizei pandemice generată de COVID-19.

Drept autoritate națională responsabilă pentru participarea Republicii Moldova la „Expo Dubai 2020” rămâne a fi desemnat Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

Potrivit Guvernului, participarea la eveniment reprezintă pentru Republica Moldova o oportunitate de evidențiere pe plan global, de promovare a valorilor naționale și de intensificare a schimburilor comercial-economice, științifice, tehnologice și culturale.

Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, crearea viitorului), va fi vizitat de circa 25 milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele țării gazdă.

Țara noastră a mai participat la expoziții similare de nivel internațional cum ar fi: World Expo Hannover -2000 (Germania), Expo Shanghai 2010 (China), World Expo Milano 2015 (Italia).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"