NordNews
Avem ce spune

R. Moldova își va consolida securitatea energetică

Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova aduce la cunoștința cetățenilor că Banca Europeană de Investiții și compania românească „Transgaz”  au semnat la Luxemburg contractul de finanțare pentru proiectul de interconectare Ungheni – Chișinău în valoare de 38 de milioane de euro.
 
„Este un proiect foarte important pentru Republica Moldova, care va permite asigurarea securității aprovizionării cu gaze naturale prin diversificarea căilor şi surselor de aprovizionare. Implementarea acestui proiect ne va oferi o nouă alternativă, care va consolida securitatea energetică. Un alt moment important este faptul că țara noastră va fi integrată în proiectele de infrastructură energetică ale Uniunii Europene”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.
 
Obiectivul major al proiectului dat este construcția gazoductului Ungheni-Chișinău. În acest sens, vor fi instalate trei stații de alimentare cu gaze naturale (două la Chișinău și una la Ungheni) și va fi echipat Centrul de expediere și control din Ghidighici. Construcția acestei rețele de transport de gaze naturale este a doua etapă a proiectului Iași-Ungheni-Chișinău.
Compania românească „Transgaz” a construit gazoductul Iași – Ungheni și, în prezent, gestionează construcția conductei Ungheni – Chișinău.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"