NordNews
Avem ce spune

Moldova va primi din partea Germaniei 10 mln de euro pentru extinderea apeductelor

Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova, și Banca de Dezvoltare a Germaniei, în numele Guvernului de la Berlin, au semnat astăzi Acordul suplimentar de finanțare și Acordul de grant pentru finanțarea proiectului „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2”, în valoare totală de zece milioane de euro, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației prin minimizarea riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale prin dezvoltarea și extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale. În cazul dat este vorba de conectarea a circa cinci localități rurale la apeductul Chișinău-Strășeni-Călărași.

De asemenea, Acordul prevede acordarea serviciilor de consultanță Agenției de Dezvoltare Regională Centru, precum și servicii de expertiză pentru sprijinirea operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași în extinderea zonei de aprovizionare și în procesul de restructurare.

Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va ajunge la 25 milioane de euro, asistență nerambursabilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata