NordNews
Avem ce spune

Moldovagaz, despre criza gazelor: Au existat perioade și mai complicate. Situația dificilă va fi depășită

SA „Moldovagaz” asigură consumatorii că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită. La fel, monopolistul pe piața gazelor naturale anunță că va lucra în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar pe perioada Stării de Urgență va acționa în concordanță cu situația și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență, scrie deschide.md

Compania a anunțat într-un comunicat de presă că la ziua de astăzi sistemul de transport gaze naturale al Republicii Moldova funcționează la parametrii de presiune apropiate de cele critice, totuși întreprinderea continuă să asigure aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară.

SA «Moldovagaz» consideră necesar să fie reamintit că în istoria Republicii Moldova au existat deja perioade, în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută, decât în prezent. Cu toate acestea, atunci s-a făcut față situației, la fel va fi și acum. Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită”, scrie SA „Moldovagaz”.

Amintim că Parlamentul a votat astăzi declararea stării de urgență în legătura cu criza energetică din R.Moldova.

ULTIMA ORĂ | Parlamentul a instituit stare de urgență în domeniul energetic pentru o perioadă de 30 de zile

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a acuzat astăzi SA „Moldovagaz” precum că întreprinderea „nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"