NordNews
Avem ce spune

Moldovenii care revin de peste hotare, nu vor mai fi nevoiți să procure primă medicală la intrare în țară

Cetățenii moldoveni care vor să se reîntoarcă în țară vor fi admiși la bordul aeronavelor fără poliță de asigurare medicală. Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a semnat o Dispoziție prin care a anulat obligativitatea cetățenilor moldoveni să procure primă medicală, la intrarea în țară. Potrivit noilor condiții, cei care vin acasă cu avionul se vor angaja, la fel ca cei care vin în țară cu mașina, să cumpere polița medicală în termen de 3 zile.

Persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020”, se arată în dispoziție.

În acest context, lidera PAS,  Maia Sandu a scris pe pagina sa de facebook că partidul își va retrage sesizarea depusă la Curtea de Apel Chișinău prin care contesta decizia adoptată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale care prevedea că moldovenii din diasporă trebuia să procure poliţă de asigurare atunci când revin acasă.

Vă amintim, că până astăzi, cetățenii moldoveni și străini care au viză de reședință în Moldova erau obligați să procure asigurarea medicală în termen de 72 de ore dacă vine pe care terestră sau s-o cumpere înainte de zbor, dacă vine pe cale aeriană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"