NordNews
Avem ce spune

Moldovenii din diaspora se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare din toamnă

Comisia Electorală Centrală anunță că, cetățenii moldoveni cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în stânga Nistrului se pot înregistra prealabil pentru următoarele alegerile parlamentare ordinare, începând cu data de 30 mai 2018.

Data alegerilor parlamentare se stabileşte prin hotărîre a Parlamentului. Menționăm, că mandatul actualului legislativ expiră la 30 noiembrie curent, iar alegerile parlamentare urmează să se desfășoară în cel mult 3 luni.
Astfel, cetățenii moldoveni sînt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.
Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link.
Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stînga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare organizate pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea facilitării deschiderii secţiilor de votare suplimentare și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.
Data alegerilor parlamentare se stabileşte prin hotărîre a Parlamentului. Menționăm, că mandatul actualului legislativ expiră la 30 noiembrie curent, iar alegerile parlamentare urmează să se desfăşoară în cel mult 3 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"