NordNews
Avem ce spune

Moldovenii plătesc pentru laudele lui Dodon. Avionul care a adus medicamentele din China, nu a venit gratis

Propaganda, manipularea, știrile false sunt instrumentele de bază ale guvernării lui Igor Dodon. Tot ce mișcă în acest stat, inclusiv criza pandemică, este folosită exclusiv în intereselor electorale ale lui Igor Dodon și grupării pe care o conduce, scrie timpul.md

La 15 aprilie, Igor Dodon își lăuda stăpânii de la Moscova, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, pentru că ne-ar fi pus la dispoziție gratis un avion.
Ne-am adresat colegilor din Federația Rusă, ei ne-au spus două date 14-15, când sunt gata să ne pună avionul la dispoziție. În cadrul unui briefing, Igor Dodon a justificata acceptarea avionului din partea Rusiei prin faptul că România „ar fi cerut 500 mii Euro pentru un astfel de transport”.  Potrivit lui Dodon, singurul ajutor din partea României a fost ca „a decis sa nu blocheze exportul din România spre Moldova a medicamentelor.”

Avionul pus la dispoziție de „colegii din Federația Rusă” este plătit din taxele moldovenilor?

La 29 aprilie, Comisia Situații Excepționale adoptă decizia nr. 24. La punctul 21 găsim următoarea prevedere: ”21. Cheltuielile pentru alimentarea aeronavei An 124 cu combustibil Jet A în cantitate de 59 tone, în cadrul primirii ajutorului umanitar pentru lupta cu COVID-19 acordat de Guvernul Republicii Populare Chineze Republicii Moldova la data de 19 aprilie 2020, suportate de către S.R.L. Lukoil Moldova, se deduc în scopuri fiscale la determinarea impozitului pe venit.

Astfel, „avionul pus la dispoziție de colegii din Federația Rusă” este plătit din buzunarul moldovenilor prin scutirile de taxe oferite unei companii petroliere rusești, ceea ce de fapt înseamnă că pentru avionul care, potrivit lui Dodon, a fost oferit gratis de Putin, Republica Moldova a achitat combustibilul. Pentru care, potrivit lui Igor Dodon, România ar fi pretins jumătate de milion de euro.

Există și alte neclarități la acest aspect. De ce nu este indicată exact suma deducerilor. Sa nu ne pomenim cumva că această decizie a Comisiei Situații excepționale, va permite deducerea de la impozite a unor sume mult mai mari de cât a costat combustibilul furnizata de această companie.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"