NordNews
Avem ce spune

Moldovenii sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului. Mesajul ÎPS Vladimir

Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos este sărbătoarea încurajării şi a bucuriei Bisericii, adică a poporului lui Dumnezeu, care viețuind în lumea aceasta şi fiind expus continuu multor amenințări şi pericole, este chemat să nu cadă în disperare. Este mesajul Mitropolitului Chişinăului şi al întregii Moldove, Înaltpreasfințitul Vladimir, cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului, transmite IPN.

Mitropolitul Vladimir aminteşte că Mântuitorul se pogoară astăzi tainic în viața duhovnicească a tuturor creştinilor. „Pogorârea lui Dumnezeu-Cuvântul în lumea întunecată de păcat şi de neascultare, aduce lumină şi adevăr, împăcare şi dreptate, deoarece Cel ce se întrupează „de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara”  este „Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat” şi „Soarele Dreptății”.

Înaltpreasfințitul îndeamnă credincioşii să se roage neîncetat pentru poporul Moldovei, pentru cei din țară, dar şi pentru cei plecați departe de casă şi de neam. „În această perioadă de încercare pandemică pentru întreaga lume, să înălțăm rugăciuni „Răsăritului Celui de Sus” pentru toți cei contaminați de nemilosul virus şi cu prisosință pentru toate cadrele medicale, care se jertfesc pentru noi şi pentru grabnica însănătoșire a tuturor bolnavilor. Evanghelistul Luca evidențiază că îngerii au spus: „Nu vă temeți!” păstorilor, care străjuiau turma în toiul nopții. Fiecare episcop să vegheze în cetatea sa clerul şi poporul încredințat spre mântuire. Fiecare preot „cu frică de Dumnezeu, cu credință şi cu dragoste” să-şi păstorească credincioșii din parohie. Monahii şi monahiile din sfintele mănăstiri să privegheze pentru pacea lumii, asemenea îngerilor din noaptea sfântă a Nașterii Domnului. Fiecare credincios în parte să-şi străjuiască sufletul, inima şi mintea, spre a-L cunoaște şi mărturisi pe Pruncul Hristos”, este mesajul feţei bisericeşti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata