NordNews
Avem ce spune

Moldovenii vor putea pleca la București cu trenul

Începând cu 12 decembrie 2021, moldovenii vor putea călători cu trenul până la București. Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că se va relua circulația trenului nr.105/106 Chișinău-București, informează Nord News cu referire la diez.md

Până pe 31 decembrie trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri. Începând cu 2 ianuarie 2022 trenul va circula de trei ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București în zilele de luni, miercuri și vineri”, se arată în comunicatul instituției.

Plecarea trenului din Chișinău la ora 17.20sosirea în București la ora 6.17.

Plecarea din București la ora 19.20sosirea la Chișinău la ora 8.15.

Costul călătoriei a rămas același – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 de lei, în vagon capitonat 670 de lei.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40 %.

Începând cu ziua de astăzi, 19 noiembrie 2021, biletele pot fi procurate la casele gării feroviare, iar din 6 decembrie și prin internet, accesând site-ul www.cfm.md.

De asemenea, la gara Chișinău se pot achiziționa documente de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la orice alte rute din țările europene.

Concomitent cu începerea circulației trenului nr. 105/106 Chișinău-București, se va relua circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni.

Începând cu luna martie 2020 și până în prezent circulația trenurilor de călători în trafic internațional în Republica Moldova a fost suspendată. Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"