NordNews
Avem ce spune

Mololdovenii din SUA își propun să se implice în dezvoltarea relațiilor moldo-americane

Cetățenii moldoveni activi, stabiliți cu traiul în SUA, își dau întâlnire pe 28-30 septembrie în San Francisco, la cea de-a V-ea ediție a Convenției Moldo-Americane, întitulată„Diaspora, Implică-te! Dezvoltăm conexiuni sociale, economice și culturale dintre Moldova și America de Nord.”

În acest an, se așteaptă participanți din circa zece state ale SUA, din România și Republica Moldova. Organizatorii Convenției mizează pe capacitățile moldovenilor de a îmbunătăți viața celor de acasă în sfera educației, serviciilor sociale, business, dar și impulsionarea vieții politice, pentru a-i ajuta pe alegători să ia decizii mai bine informate.

Convenția este o platformă care își propune să reunească cele mai strălucite minți și inimile celor mai entuziasmați membri ai diasporei moldovenești din America de Nord. Activismul civic al diasporei și potențialul său de a influența peisajul politic, social și economic din Moldova poate fi realizat prin idei colective.

Activiști, jurnaliști, analiști și antreprenori în diverse sfere de business vor discuta despre modalitățile și posibilitățile de colaborare dintre comunitățile de moldoveni din America de Nord. Discuțiile se vor axa pe situația actuală a țării de origine, privită într-un context geopolitic de amenințări și oportunități ale sistemului mixt nou în alegerile parlamentare din 2019, procedurile electorale pentru candidații și alegătorii care trăiesc în străinătate, rolul mass-mediei independente și a societății civile în procesul informării a diasporei, etc.

Elementul inovator din acest an este concursul Antreprenorul Anului 2018”, lansat cu scopul de a nominaliza pe cei mai buni antreprenori din SUA, originari din Republica Moldova, oameni de afaceri care au contribuit la schimbări vizibile economice în comunitate și au dat dovadă de responsabilitate socială. Astfel, Convenția va trasa, de asemenea, succesele și oportunitățile profesionale în mediul de afaceri a comunității moldovenești din America de Nord și despre modul în care acestea pot aduce beneficii populației Republicii Moldova.

MAC5 continuă să consolideze o platformă publică de dialog constructiv despre situația Moldovei, care a fost creată pe parcursul a patru ediții precedente: în Washington DC – 2014, Chicago – 2015, New York – 2016, Miami – 2017.

Evenimentul nu promovează interesele partidelor politice, este finanțat din contribuții personale și este organizat cu eforturile echipei voluntarilor, membrii diasporei moldovenești din America de Nord. Participarea este deschisă pentru toți doritori (RSVP și bilete – prin pagina Convenției www.MoldovanConvention.US.

Convenția din 2018 este organizată cu sprijinul companiilor MoldCable, CityBest Construction, German Legal LLC, Berzan Real Estate, Moldova AID, Vixity, Vames & Partners, MobileFixx, și donațiilor individuale. Partenerii media: “Hora in America”, “Moldova Times”, “Ziarul de Gardă”, “Kometa News”.

Programul Convenției, lista vorbitorilor și alte detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul Convenției: www.MoldovanConvention.US, și paginii de Facebook: facebook.com/MoldovanConvention.US.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"