NordNews
Avem ce spune

Moment istoric! Tehnologia VAR va fi folosită în UEFA Champions League, începând cu acest sezon

UEFA a luat o decizie istorică: arbitrajul video, celebrul VAR, va fi folosit în premieră în această ediţie a UEFA Champions League, începând cu faza optimilor de finală, din februarie 2019. Decizia a venit după ce forul european a găsit foarte folositoare tehnologia la CM 2018, dar şi în celelalte competiţii tari, scrie digisport.ro.
Aleksander Ceferin anunţase cu două săptămâni în urmă că VAR-ul este foarte aproape de Champions League: „Aștept raportul în aproximativ o săptămână și apoi vom vedea când putem implementa sistemul VAR – cel mai târziu, sezonul viitor”, a spus Ceferin, la Bruxelles, la o conferință susținută de UEFA și ECA – Asociația Cluburilor Europene.
În acest moment, sistemul VAR este folosit cu succes în cele mai puternice campionate ale Europei: Serie A, La Liga, Bundesliga și Ligue 1. În Anglia abia s-a votat introducerea și urmează să fie implementat în sezonul viitor. Ar putea ajunge și în România în stagiunea următoare, potrivit noutăților apărute luna trecută.
Federația Română de Fotbal a precizat că ar fi gata să testeze arbitrajul video încă din primăvara anului 2019 și lasă totul la latitudinea Ligii Profesioniste. Sistemul VAR ar putea fi introdus oficial din vară, de la începutul sezonului 2019-2020, dar rămâne de văzut dacă vor fi găsite și resursele financiare necesare pentru acest lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"