NordNews
Avem ce spune

Monica Babuc, revocată din funcția de vicepreședinte al Parlamentului

Deputatul democrat Monica Babuc a fost exclusă din lista vicepreședinților Legislativului. Decizia a fost votată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Parlamentului de către parlamentarii PSRM-„Pentru Moldova”, scrie deschide.md

Astfel, locul vacant de vicepreședinte i-a revenit deputatului Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc. De precizat că anterior se vehicula informația precum că Vitiuc va deveni al cincilea vicepreședinte, iar nimeni dintre actualii vicespeakeri nu vor fi demiși.

De precizat că potrivit Regulamentului Parlamentului, „vicepreşedinţii Parlamentului pot fi revocaţi înainte de termen, la propunerea Preşedintelui Parlamentului, după consultarea fracţiunilor parlamentare, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi”.

Totodată, majoritatea PSRM – „Pentru Moldova”, a modificat și componența mai multor comisii permanente:

– Sergiu Sîrbu va conduce Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică în locul democratului Alexandru Jizdan;
– Marina Tauber va conduce Comisia mediu și dezvoltare regională în locul democratului Nicolae Ciubuc;
– Violeta Ivanov va conduce Comisia politică externă şi integrare europeană în locul democratului Igor Vremea.

La fel, Ruxanda Glavan a fost desemnată Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, funcție deținută anterior de Monica Babuc.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șef al Delegației Republicii Moldova este desemnată Violeta Ivanov. Anterior șeful delegației la APCEMN a fost Nicolae Ciubuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata