NordNews
Avem ce spune

Morari: Stoianoglo și Șor umblau de la unul la altul la evenimente de familie

Procurorul general Alexandr Stoianoglo și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, locuiesc foarte aproape unul de celălalt, merg de la unul la altul la evenimente de familie, au interese comune, fac parte din același anturaj, altfel spus, sunt din aceeași oală. În consecință, nu va exista prea curând un verdict în dosarul furtului miliardului, în care figurează și Șor. Dezvăluiri în acest sens au fost făcute aseară de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Potrivit procurorului general Alexandr Stoianoglo, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor sunt principalii figuranți și beneficiari ai furtului miliardului. Întrebat când va fi dat un verdict în dosarul jafului din sistemul bancar moldovenesc, Viorel Morari a lăsat să se înțeleagă că acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Și asta deoarece, spune fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Stoianoglo are anumite interese în acest proces.

„Dl Stoianoglo și dl Șor locuiesc în același bloc și, dacă nu greșesc, pe aceeași scară, probabil unul locuiește la un etaj deasupra celuilalt. Ei umblau de la unul la altul la evenimente de familie. Stoianoglo este din aceeași oală, din același anturaj, elită sau spumă și acum doriți ca ei să se urmărească unii pe alții?!”, a întrebat Morari.

De asemenea, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că toate afirmațiile lansate în spațiul public legate de furtul miliardului sunt făcute pentru a induce în eroare cetățenii.

„Inițial spuneau: Candu, Plahotniuc, Șor. Acum au spus despre Candu că nu mai e, Iaralov – nu, acela – nu, dar este o persoană pe care el nu o poate numi. Pe restul i-a putut numi, iar pe cel care stă în umbră nu-l poate numi…”, a mai spus Morari.

În 17 decembrie a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor, la Curtea de Apel Cahul. Avocații politicianului de opoziție reclamă mai multe presiuni, intimidări și afirmă că justiția moldovenească admite încălcări grave și nu asigură un proces echitabil și corect în ceea ce privește apărarea clientului lor. Ilan Șor a spus de nenumărate ori că pledează nevinovat.

Reamintim faptul că, în 2016, Banca Națională a Moldovei a semnat cu Ministerul Finanțelor un memorandum prin care urma să fie emise obligațiuni de stat pentru a rambursa peste 13,5 miliarde de lei, sumă restantă după dispariția miliardului și lichidarea celor trei instituții financiare, și anume Banca de Economii, Unibank și Banca Socială.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata