NordNews
Avem ce spune

Moraru //  Lupta lui Dodon cu CORVID- ul

Președintele Dodon iese aproape seară de seară la televiziunile sale și luptă în fața națiunii cu molima. O face cu optimism incurabil. Pe când în Italia, Spania, Germania, Franța, SUA etc, oamenii infestați mor pe bune cu miile, pe când Angela Merkel le spune franc nemților că țara lor bogată se confruntă cu cea mai mare provocare de după cel de al II –lea Război Mondial, Igor Nicolaevici își liniștește compatrioții, mai întâi asigurându-i că tăt îi sub control, iar mai apoi, ca un reputat medic virusolog, le spune să nu mai dramatizeze situația or,  molima asta e blândă, precum scărpinatul de râie,  numai că … oleacă curge nasul

Când numărul de infectați a ajuns la 20 de persoane, președintele a declarat că există și planul B. Cred că s-a gândit la declararea stării de urgență pe tocmai 60 de zile, las’ să fie, vorba moldoveanului,  și, mai ales, la scoaterea blindatelor pe străzile Chișinăului, pentru ca, se vede, virusul să se sperie și s-o tulească din R. Moldova.
Guvernarea se supără când este criticată de presa neînregimentată  pentru modul cum gestionează epidemia: chiar nu se vede cum luptă zilnic președintele Dodon și ceilalți socialiști and pediști cu crâncenul virus?
Se vede bine, dar întrebarea este următoarea: de ce, când a avut un avantaj de cel puțin două luni de la apariția molimei în Europa, guvenarea nu s-a pregătit serios? S-a știut doar că peste tot, în afară de țara de origine a COVID-ului, virusul a fost de import. De ce atunci nu s-au securizat frontierele, încât oamenii, care s-u întors în țară de oriunde, să fie  testați acolo, la vamă, apoi să fie puși în carantină în niște centre special amenajate din timp, în care, sub supravegherea medicilor, să aștepte rezultatele testării. Unde au dispărut măștile, mănușile și dezinfectanții  din farmacii sau de ce se vând, acolo unde au mai rămas, la prețuri astronomice? De ce nu au fost procurate aparate de respirație artificială, fără de care omul infectat nu prea are șanse, precum și alte echipamente necesare mai ales acum, când avem deja 149 de persoane infectate? Așteptăm donații de echipamente de protecție din China, Elveția etc.
Dodon pierde, deocamdată, lupta cu CORVID-ul, în schimb, a avut  grijă  să organizeze pe timp de molimă alegeri la Hâncești, să facă alianță cu PDM, să schimbe componența guvernului și a Consiliului Suprem al Magistraturii, adică generalisimusul nostru a obținut victorii în șir pe frontul politic
Astăzi, guvernul a alocat 36 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor de protecție. O fi fiind acesta planul C al lui Dodon?
Ce se va întâmpla, totuși cu noi, dacă se va repeta, Doamne ferește, scenariull italian sau cel spaniol, când avem un sistem medical, din păcate, avariat, fără echipamente performante și cu medici prost plătiți?
Iertați-mă că n-am putut fi optimist…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"