NordNews
Avem ce spune

Moş Crăciun ar putea rămâne fără reni. Populaţia de animale de la Polul Nord s-a înjumătăţit

Populaţia de reni sălbatici din zona Arctică de la Polul Nord a scăzut la jumătate în ultimii 20 de ani.
Un nou raport privind impactul schimbărilor climatice de la Polul Nord arată că numărul animalelor a scăzut de la 5 milioane la 2,1 milioane.
Conform BBC, raportul prezintă modul în care vremea şi vegetaţia au schimbat tundra de la Polul Nord, fapt ce a făcut ca mediul din jur să fie mai puţin ospitalier pentru reni. Conform specialiştilor ce monitorizează numărul animalelor, unele grupuri au scăzut chiar şi în proporţie de 90%.

De ce creşterea temperaturilor de la Polul Nord afectează renii?

Prof. Howard Epstein, specialist în mediu, din cadrul Universităţii din Virginia, ce a fost implicat în studiu, susţine că încăzirea din regiune nu pare să se diminueze. „Observăm o creştere a secetei în unele zone din cauza încălzirii climatice, această creştere de temperaturi duce la modificarea vegetaţiei”, a declarat Epstein.
Lichenii pe care renii îi consumă cresc la nivelul solului. „Încălzirea înseamnă că alte plante mai mari şi mai înalte încep să se dezvolte, fapt ce distruge vegetaţia de licheni”, a explicat Epstein. O altă problemă majoră este reprezentată de creşterea numărului insectelor. „Animalele pierd o mare parte din energie încercând să elimine insectele de pe ei”, a declarat Epstein.
 
Sursa: descopera.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"