NordNews
Avem ce spune

Moș Crăciun e membru de partid sau Despre minuni în campania electorală

Spre marea noastră fericire (una națională!), campania electorală a început tocmai în dulcea perioadă a sărbătorilor de iarnă. Așa că, din câte se vede, anul acesta și Moș Crăciun e mai darnic, venind pe plaiurile moldave cu majorări de salarii, îndemnizații pentru bătrâni, ambulanțe noi etc., etc. și asigurări că în anul viitor, dacă vom alege cum trebuie, o vom duce muuult mai bine – vom fi create peste 2600 de locuri de muncă, pensiile vor ajunge la minumul de existență, proiectele sociale implementate până acum de Guvern vor continua și în următorii ani, instituțiile de control vor fi în vizorul CNA, și-ncă câte și mai câte.
Toate bune și frumoase, dar ne-am obișnuit deja cu promisiunile generoase înainte de alegeri și suntem destul de mărișori ca să înțelegem pentru ce sunt făcute și cât de departe de realitate sunt proiectate ele. O știm din propria experiență, cum ar veni…
Cu vreo săptămână în urmă, am solicitat ajutorul ambulanței. În mașina care a venit și ne-a transportat la spital era un frig de prăpădenie. Asistentul care era cu noi ne-a mărturisit. „Ei, au adus nu demult niște mașini noi. Au venit televiziunile, au filmat, apoi ambulanțele celea au fost duse de unde au venit și tot cu astea vechi lucrăm mai departe!”
Nu e mare noutate că la noi multe se fac „de ochii lumii”. Politicienii spun una, în realitate lucrurile stau (deseori) tocmai invers. Dodon se jură că, după ce-or să câștige socialiștii lui alegerile, Doamne ferește ce-or să mai lupte ei cu hoții și corupții, Andrian Candu afirmă sus și tare: „trebuie să ne iubim țara!”, Pavel Filip zice că, și fără asistența macro-financiară de 30 de milioane, Guvernul a făcut (și face) minuni, dar știm noi cât de mult iubesc ei Moldova și cât de bine o duc, datorită lor, moldovenii de acasă (că cei împrăștiați prin lume au altă soartă).
În următoarele două luni, vom afla și ne vom uimi cât de minunat trăim și cât de mult ne iubesc politicienii. Are să fiibă „de râs și de plâns”, important e să nu-i credem și de data asta, că, nu de alta, dar în politică e (fix) ca-n dragoste –unii cred, iar alții profită…
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"