NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Moș Nicolae va trece și pe la Bălți: v-ați lustruit cizmulițele?

În fiecare an, Moș Nicolae vine în noaptea de 18 spre 19 decembrie încărcat cu daruri pentru copii, dar și pentru adulți. Peste 50 de mii de moldoveni  își sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Nicolae. Venirea Moșului este mult așteptată și de micuții din Bălți, printre care este și Bogdan Tăbârță.  El și-a lustruit deja cizmulițele și așteaptă daruri sau nuielușe.
La cei patru ani ai săi, Bogdan știe că Moșul Nicolae trebuie să îi aducă daruri.

 
„ Bogdănel, de ce îl aștepți pe Moș Nicolae? ”
„ Să-mi aducă cadouri.”
 
Părinții micuțului, Valeriu și Daria Tăbârță, care astăzi au împodobit și Pomul de Crăciun, spun că venerarea acestui Sfânt dă tonul Sărbătorilor de Iarnă.
„ Sărbătoarea de Moș Nicolae este  o sărbătoare mult așteptată de copii, în primul rând, ea fiind sărbătoarea care dă start Sărbătorilor de Iarnă. În această seară toți copiii vor primi cadouri, iar pentru aceasta este nevoie să pregătească cizmulițele, să fie Pomul de Craciun împodobit, pentru că o tradiție mai veche spune că Moș Nicolae este un frate mai mare a lui Moș Crăciun, care vine să vadă, dacă copiii sunt pregătiți și știu poeziile”, afirmă Valeriu Tăbârță .

 
„ Sărbătoarea de Moș Nicolae este o sărbătoare bine venită în familia noastră, ea aduce bucurie copiilor și creează o atmosferă de sărbătoare”, susține Daria Tăbârță.
 
În tradiţiile româneşti, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpada care cade în luna decembrie; el păzeşte soarele, care încearcă să se refugieze pe lângă el spre tărâmurile de miază-noapte, pentru a lăsa lumea fără lumină şi căldură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"