NordNews
Avem ce spune

Moscova a scumpit brevetul pentru muncitorii migranți din R. Moldova

Despre acest lucru a anunțat mass-media rusă, menționând că brevetul pentru dreptul străinilor de a lucra la Moscova în 2020 s-a scumpit cu 7% – până la 5350 de ruble, scrie deschide.md.
Modificarea respectivă a fost introdusă în legislația fiscală a capitalei Rusiei de Duma Orașului Moscova. În 2020, lucrătorii străini vor plăti 5350 de ruble pentru brevet pe lună în loc de 5000 de ruble în 2019. În 2018, costul documentului era de 4.500 de ruble. Cetățenii Ucrainei, Moldovei, Azerbaidjanului, Tadjikistanului și Uzbekistanului primesc brevete pentru muncă la Moscova din 2015.
Primarul Moscovei, Serghei Sobyanyn, este convins că orice muncitor migrant care vine la muncă în oraș trebuie să plătească impozite. „Migranții n-ar trebui să fie mai ieftini pentru angajator decât cetățenii noștri ruși. Aceasta este o poziție principial importantă. Trebuie să facem tot posibilul ca orice persoană care vine la muncă la Moscova să se înregistreze și să plătească taxe, la fel ca moscoviții”, a spus mai devreme Serghei Sobianin. Mai devreme s-a anunțat că și autoritățile suburbiilor Moscovei în 2020 vor majora cu 250 de ruble prețul brevetului pentru muncitorii migranți, până la 5,1 mii de ruble pe lună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"