NordNews
Avem ce spune

Moscova ar vrea să-l dea jos pe Dodon din fruntea partidului oligarhic PSRM. Cine poate să-i ia locul

Președintele în exercițiu Igor Dodon ar putea să piardă controlul Partidului Socialiștilor în detrimentul lui Vlad Batrîncea, susținte primarul de Bălți Renato Usatîi, transmite timpul.md. 

Potrivit lui Usatîi, în prezent „dilema nr.1” a Rusiei este dacă să-l lase în continuare pe Dodon la șefia PSRM sau să fie ales un nou lider al partidului.

„Astăzi există câteva tabere în Federația Rusă care îl susține pe Batrîncea în calitate de președinte PSRM. Există și alții, care îl susțin pe Igor Dodon. Dacă Batrîncea va fi ales, atunci lui Igor Dodon i se va da o funcție de conducere în CSI. Câteva tabere consideră că Dodon este o ancoră care va duce la fund partidul în contextul alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Usatîi.

„Astăzi există trei tabere în partid: cea a lui Ion Ceban, a lui Vlad Batrîncea și a lui Igor Dodon”, a mai spus Usatîi.

În următoarea perioadă ar urma să aibă loc un congres al PSRM. Igor Dodon susține că va prelua din nou conducerea partidului și că asta i-ar fi fost propus chiar de către socialiști.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata