NordNews
Avem ce spune

Moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu ar putea fi examinată astăzi. Biroul permanent al parlamentului se convoacă în ședință

Astăzi ar putea avea loc ședința parlamentului, în care va fi dezbătută moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu. Anunțul a fost făcut de șeful executivului, după ședința conducerii de vârf a țării din 20 iulie, scrie NewsMaker.md

Ion Chicu a menționat că la ora 10:00 se va desfășura ședința Biroului permanent al parlamentului, în cadrul căreia urmează să fie analizată inițiativa și să fie luată decizia finală..
„În funcție de rezultatele acestui exercițiu, vom lua deciziile ulterioare pe parcursul săptămânii și mai departe, în general. Pentru că dacă guvernul cade, vom deveni guvern interimar, ceea ce limitează compentențele executivului”, a menționat Chicu.
Ion Chicu a precizat că în cazul unui guvern interimar, nu vor putea fi semnate mai multe acorduri importante, printre care cel cu UE, dar și memorandumul cu FMI, cu care potrivit premierului, executivul este pe ultima sută de metri de negocieri.
Tot pentru ora 10, se va desfășura ședința guvernului. Pe ordinea de zi figurează 22 de subiecte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"