NordNews
Avem ce spune

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu va mai fi dezbătută. Zinaida Greceanîi: „Subiectul este epuizat”

Șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi a anunțat că ședința extraordinară a Parlamentului, programată pentru astăzi, nu va avea loc. Astfel, deputații nu se vor mai întruni pentru a dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, după ce premierul Ion Chicu a anunțat că își dă demisia.

„În aceste circumstanțe, în concordanță cu decizia asumată de Guvernul Republicii Moldova și premierului Ion Chicu, fac următoarele declarații. Astăzi a fost convocată ședința Parlamentului pentru examinarea moțiunii de cenzură care a fost depusă de unii deputați în Parlamentul R. Moldova. Dat fiind această decizie asumată a prim-ministrului Chicu, pe care noi o considerăm foarte corectă, pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate, vreau să anunț toată lumea că ședința Parlamentului preconizată pentru astăzi, la 15:00 nu va avea loc, dat fiind că subiectul este epuizat. Mâine va avea loc evenimentul de inaugurare a noului președinte ales al R. Moldova, Maia Sandu”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Amintim că astăzi, 23 decembrie, la Parlament era programată o ședință extraordinară, în cadrul căreia urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, depusă de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și susținută de Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata