NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Muncitorii mai mult trândăvesc, decât repară havuzul din centrul Bălțiului

Lucrările de reconstrucție ale havuzului din centrul orașului (piața Vasile Alecsandri), par să bată pasul pe loc. Feriți de ochii lumii de un gard înalt de tablă, muncitorii de pe șantier nu prea sunt dornici de lucru. Chiar și în aceste zile relativ răcoroase, prielnice muncii, cei câțiva angajați ai SRL EFECTIVGRUP, companie care a câștigat tenderul pentru renovarea havuzului, stau și se uită cum lucrează un alt coleg.

,,-Altcineva nu mai lucrează? -Nu, până când nu. -Numai dumnevoastră săpați șanțul? -Da. -De când lucrați la reparația havuzului? – De o lună. -De o lună săpați șanțul? -Păi, nu doar aici, noi am săpăt și în interiorul (havuzului)”.
Suma inițială prevăzută pentru reconstrucția havuzului era de 1,6 milioane de lei. Însă, după o documentare mai amplă, costul s-a majorat de două ori, ajungând la 3 milioane, iar restul banilor, 1,4 milioane de lei, trebuiau să fie identificați din alte resurse. Unii oficiali n-au ezitat să declare că havuzul va fi renovat până la finele anului 2019 sau poate chiar și mai degrabă, până la Ziua Independenței. Totuși, se va reuși oare reconstrucția obiectului în acești termeni, când se lucrează în așa tempou, mai ales că  nici suma necesară pentru finalizarea lucrărilor nu a fost identificată?
I-am contactat telefonic pe responsabilii de la Gospodăria Locativ Comunală și Direcţia Generală Financiar-Economică, pentru a preciza dacă s-a găsit restul sumei necesare și din ce resurse, însă nimeni din cei telefonați nu au fost de găsit.
Autoritățile tot anunța-se termene de finisare diferete, însă luând în considerație faptul că jumătate din banii necesari nu erau alocați, lucrările de reparație po fi duse la bun sfârșit abia în 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata