NordNews
Avem ce spune

Municipiul Bălți  ar fi „exportat” gunoi la Cupcini

Redacția NordNews a aflat din surse avizate că la la sfârșitul lunii iulie, în plină „criză a gunoiului” în municipiul Bălți, șase autospeciale încărcarte cu deșeuri menajere au ajuns pe poligonul din orașul Cupcini, raionul Edineț. Informația a fost confirmată și de câțiva aleși locali din Cupcini, care au dorit să li se fie păstrat anonimatul.
Debarcarea convoiului cu gunoi pe rampa de la Cupcini a fost dur criticată de unii consilieri la ultima ședință a Consiliului local. Contactat telefonic, primarul de Cupcini, Ion Ostaficiuc, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că pe poligonul de gunoi din orășel au fost depozitate deșeuri menajere aduse de la Bălți.

Eu sunt un primar conservator și nu ofer interviuri la telefon. Dacă doriți să vorbiți despre această temă, veniți la Cupcini. Referitor la tema dată, cândva, fostul primar de Bălți, Vasile Panciuc,  ne–a ajutat cu o autospecială pentru a salubriza orașul nostru. Trebuie să înțelegeți și dumneavoastră, a spus Ion Ostaficiuc.

De asemenea, primarul a refuzat să concretizeze dacă primăria de la Bălți a plătit pentru depozitarea gunoiului transportat la Cupcini.
Șeful Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcția Drumurilor-Bălți” (DRCD), Iurii Hmarnîi, responsabil de evacuarea deșeurilor, a refuzat să comenteze acest subiect.
 Era mai bine dacă orașul ar fi fost cuprins de o epidemie sau o catastrofă ecologică? Nu știu nimic, probabil, nu eram la serviciu. Întrebați-l pe directorul poligonului de la Cupcini, ce mașini au intrat și de unde? a menționat directorul DRCD-Bălți.
Președintele Raionului Edineț, Iurie Garas, spune că, din câte știe, rampa de gunoi de la Cupcini este închisă și nu cunoaște nimic despre acest caz.
Nu știu unde ar fi putut fi depozitate deșeurile, pentru că groapa de gunoi de la Cupcini este închisă. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva, cupcinenii nu tolerau cazul dat. Ei sunt oameni aprinși,  a afirmat Iurie Garas.
 
Amintim că populația orașului Cupcini  numără peste 7 mii de locuitori.
Vom reveni cu mai multe detalii despre misterul  „exportului de gunoi” la Cupcini…
 
 
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"