NordNews
Avem ce spune

Municipiul Edineț intră în regim de autoizolare. Accesul va fi restricționat

De mâine, 3 aprilie, municipiul Edineț intră în regim de autoizolare. Asta după ce într-o localitate din componența municipiului a fost înregistrat primul caz de COVID-19. Potrivit primarul orașului Edineț, Constantin Cojocari, care este și președinte al Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului, aceste măsuri reprezintă un pas spre securizarea cetățenilor.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Edineț, în perioada regimului de autoizolare, accesul pe teritoriul orașului, cât și a celor două localități din subordine acestuia, va fi restricționat. De asemenea, locuitorii sunt obligați să nu părăsească propriile gospodării, fără vreun motiv intemeiat. Totodată, administrațiile spațiilor comerciale sunt obligate, în scopul evitării aglomerării, să nu primească mai mut de cinci persoane.

Reieșind din faptul că, astăzi, a fost depistat primul caz de coronavirus în unul din satele raionului Edineț, în calitate de presedinte al CENTRULUI DE CRIZĂ EDINEȚ, precum și în rezultatul adresăriii mai multor cetățeni, am emis o hotărâre prin care orașul Edineț, împreună cu satele Alexăndreni și GORDINEȘTII Noi, începînd cu ziua de azi se autoizolează ca comunitate. Situatia este dictată de faptul că orasul, fiind un centru în partea de nord, zilnic este vizitat de multă lume din afara orașului, din satele și raioanele vecine. Autoizolarea nu exclude activitatea serviciilor de primă necesitate, ci este un pas de a ne securiza proprii cetățeni, venind ca o măsură de susținere a inițiativelor administrației centrale și raionale. Neavînd nici un caz de îmbolnăvire până acum în arie, nu ne putem permite expunerea comunității unor eventuale pericole, de aceea rog respectuos executarea actualei hotărâri.
Responsabil de executare rămâne a fi poliția orășenească Edineț”, a scris Cojocari pe pagina sa de facebook.

Edilul de Edineț a precizat că forțele de ordine și echipele Gărzii Populare vor patrula străzile, pentru a supraveghea modul în care este respectată decizia Comisiei pentru Situații Excepționale.
 
 
 
 
 

1 Comentariu
  1. […] Potrivit primarul orașului Edineț, Constantin Cojocari, care este și președinte al Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului, aceste măsuri reprezintă un pas spre securizarea cetățenilor, transmite emedicina.md cu referire la nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata