NordNews
Avem ce spune

Muniții aflate printre bunurile personale, găsite la Costești de un câine de al poliției de frontieră

Polițiștii de frontieră împreună cu câinele de serviciu Lira au depistat, în geanta personală a unui conațional, o armă de foc și alte muniții fără acte de însoțire. Incidentul a fost consemnat ieri, 14 ianuarie curent, în punctul de trecere Costești.  
Pe direcția intrare în țară, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter cu numere de înmatriculare moldovenești.
După preluarea actelor de călătorie, verificările s-au extins asupra microbuzului. La această acțiune a participat și patrupedul Poliției de Frontieră Lira, care a semnalat ceva dubios în preajma genții aflată în portbagaj. La deschiderea bagajului s-a depistat o cutie din plastic în care se afla un pistol de model BRUNI MOD, un încărcător, 380 cartușe oarbe VICTORY cu calibru de 8 și 9 mm, și alte 13 cartușe de diferite modele.
Posesorul genții, un locuitor al orașului Drochia, în vârstă de 66 de ani, a comunicat că și-a achiziționat bunurile din Italia, însă nu a putut prezenta niciun act ce ar confirma cele spuse. Nu s-a gândit că ar avea nevoie de documente specifice pentru traversarea frontierei de stat, a mai menționat bărbatul.
Ca urmare, arma și munițiile au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei. În continuare cazul este documentat de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Râșcani, în competența căruia se atribuie.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata