NordNews
Avem ce spune

N-ai vaccin, testează-te! Poliţiştii de frontieră nevaccinaţi ar putea fi obligaţi să prezinte teste PCR

Poliţiştii de frontieră din  Republica Moldova, care nu sunt vaccinaţi din varii motive împotriva noului Coronavirus, ar putea fi obligaţi să prezinte teste PCR  sau teste antigen. Procedură care va fi repetată la fiecare două săptămâni. Inițiativa vine din parte şefului Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră(IGPF), Rosian Vasiloi. Solicitarea lui Vasiloi ar putea fi pusă în aplicare marţi, 21 septembrie, la şedinţa Comisiei Naţionale Exceptionale de Sănătate Publică (CNESP).

Anunțul a fost făcut de șeful IGPF pe pagina sa de facebook, prin care oferă mai multe detalii în acest sens.

„Imunizarea împotriva Covid-19 rămâne a fi o prioritate actuală pentru Poliţia de Frontieră, dar şi pentru mine personal, ca şef al acestei instituţii.  Sănătatea angajaţilor este mai presus de orice şi în continuare voi încuraja colegii să se vaccineze anti COVID-19. Doar aşa vom putea ieşi învingători din pandemie! Împreună am reuşit să atingem un coeficient de aproximativ 64% vaccinaţi cu schema completă (la momentul preluării mandatului de şef al instituţiei era puţin peste 40 %), însă din păcate sunt subdiviziuni de frontieră care puţin au trecut de 10% imunizări a efectivului”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.

 

 

În același text al postării sale, Vasiloi  a precizat că un echipaj mobil de vaccinare va activa în subdiviziunile IGPF din sudul Republicii, sugerând astfel angajaţilor  să se imunizeze.

„De asemenea, am informat colegii că am venit cu propunerea către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova ca în următoarea hotărâre a CNESP să fie introdusă obligativitatea prezentării la fiecare două săptămâni a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat. Să fie o decizie ca în cazul cadrului didactic, deoarece şi noi avem contacte directe cu cetăţeni, fie participanţii la traficul transfrontalier sau cei aflaţi în zona de frontieră. Pentru săptămâna viitoare am dispus ca echipajul mobil de vaccinare să se afle în subdiviziunile de sud a ţării. Astfel aveţi posibilitatea să vă imunizaţi, dar şi repetat să discutaţi cu lucrătorii medicali care să vă explice importanţa vaccinării împotriva Covid-19”, a mai adăugat Rosian Vasiloi

În republica Moldova, rata de vaccinare împotriva COVID-19, la ora actuală, este de  peste 30 %  sau peste 750 de mii de moldoveni și-au administrat serul complet.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata