NordNews
Avem ce spune

Nancy Pelosi se teme că Trump ar putea cere lansarea unui atac nuclear înainte de a părăsi funcția

Nancy Pelosi, lidera Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, a anunțat că a cerut să discute cu șeful Statului Major american, Mark Milley, despre îngrijorările sale cu privire la starea mentală a președintelui american în funcție și cu privire la posibilitatea ca Trump să lanseze un atac nuclear sau să inițieze un război în ultimele sale zile la Casa Albă, relatează digi24.ro.

Democrata a anunțat deja că va iniția procedura de impeachment cu rapiditate, în contextul în care Trump nu va fi îndepărtat prin invocarea amendamentului 25.

 

„În această dimineață am vorbit cu șefului Statului Major, Mark Milley, și i-am propus să discutăm despre posibile precauții pentru a preveni ca un președinte instabil mintal să inițieze un atac militar sau să ordone o lovitură nucleară. Situația este extrem de periculoasă și trebuie să facem tot ce putem pentru a îi proteja pe americani de asaltul asupra țării și democrației noastre”, a transmis Pelosi într-o scrisoare adresată membrilor Congresului.

 

Pelosi a precizat ulterior că a primit asigurări din partea șefului armatei că există elemente de siguranță pentru a preveni lansarea unei arme nucleare, în cazul în care președintele Trump decide să facă acest lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata