NordNews
Avem ce spune

NASA: Fumul degajat de incendiile din Australia va ajunge pe tot globul în curând

NASA a transmis că fumul degajat în urma incendiilor masive de vegetaţie care au afectat în ultimele luni suprafeţe imense de pe coasta de est a Australiei va face curând înconjurul globului, scrie descopera.ro.
NASA a anunţat că fumul rezultat după incendiile de Anul Nou a traversat America de Sud, unde cerul a devenit ceţos, deplasându-se pănâ pe data de 8 ianuarie pe ”jumătate din suprafaţa Pământului”.
„Este de aşteptat ca fumul să facă cel puţin un circuit întreg împrejurul globului”, a transmis agenţia spaţială americană.
Cercetătorii au precizat că intensitatea şi mărimea fără precedent a incendiilor au fost exacerbate de schimbările climatice.
NASA a anunţat că incendiile recente au fost atât de mari încât au produs ”un număr neobişnuit” de furtuni. Acestea au trimis fumul în stratosferă, unele dintre ele ajungând la o înălţime de 17.7 km, potrivit Mediafax.
„Odată ajuns în atmosferă, fumul se poate deplasa pe distanţe de mii de km, afectând condiţiile atmosferice la nivelul întregului glob.
Coasta de est a Australiei a fost cuprinsă de sute de incendii de vegetaţie, care au dus la moartea a cel puţin 28 de persoane şi au distrus peste 2.000 de locuinţe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata