NordNews
Avem ce spune

NASA pregăteşte expediţia către asteroidul care conţine metale în valoare de aproximativ 10.000 de catralioane de dolari

NASA a anunţat această misiune încă din 2017, spunând că aurul, diamantul, fierul şi nichelul care formează acest asteroid ar putea distruge economia globală de câteva mii de ori.Agenţia spaţială a primit aprobarea de a intra în stagiul final de dezvoltare a navei spaţiale Psyche, care va fi lansată în 2022. Misiunea acesteia nu este însă de a mina asteroidul, vizând în schimb un obiectiv mult mai important, scrie adevărul.ro.
Oamenii de ştiinţă ai NASA şi cercetătorii de la Arizona State University cred că asteroidul 16 Psyche deţine răspunsul la întrebarea ”cum se formează corpurile planetare?”. Aceştia au o teorie conform căreia Psyche este de fapt nucleul unei planete care a fost distrusă în urma unei serii de coliziuni cataclismice.
Astfel, în urma misiunii aceştia ar putea afla detalii noi despre felul în care planeta noastră s-a format, în urma unor coliziuni ale unor protoplanete care ar fi creat Pământul şi distrus alte planete terestre, precum cele ale căror rămăşiţe sunt răspândite în spaţiu, între Marte şi Jupiter, arată TechCrunch.
Echipa din spatele misiunii mai are trei stagii rămase: stagiul D va începe la începutul lui 2021 şi presupune finalizarea lucrărilor la nava spaţială şi testarea acesteia, împreună cu lansarea ei, planificată pentru începutul lui 2022.
Stagiul E începe imediat ce nava cu destinaţia Psyche va părăsi atmosfera Pământului, conform celor de la NASA. Va fi constituit din operaţiunile realizate în spaţiu de către navă în spaţiu, precum colectarea datelor.
Ultimul stagiu al misiunii va cuprinde sosirea navei Psyche pe asteroidul eponim, programată pe 31 ianuarie 2026. Aceasta va avea la bord mai multe instrumente care îi vor permite să determine componentele care alcătuiesc asteroidul, precum şi o nouă tehnologie laser, special construită pentru comunicaţii în spaţiul cosmic îndepărtat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"