NordNews
Avem ce spune

Năstase, despre moțiunea de cenzură: S-a pierdut foarte mult timp pentru discuții

În urma eșecului privind demiterea Guvernului Ion Chicu, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, formațiune care a inițiat moțiunea de cenzură, afirmă că „s-a pierdut foarte mult timp pentru discuții, în loc și să ne concentrăm pe solidaritate, pe acțiune, să ne concentrăm pe acumulare de sprijin pentru această moțiune”. Declarațiile liderului Platforma DA Andrei Năstase au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează ipn.md
Chiar și în acest sens, președintele Platformei Da a menționat că moțiunea de cezură a avut drept scop să scoată la suprafață problemele cu care actuala guvernare nu se descurcă.
„Platforma Demnitate și Adevăr a făcut exact ceea ce trebuia să facă în calitatea sa de opoziție parlamentară, în calitate de deputați trimiși acolo de către oameni ca să facă dreptate, ca să facă oamenilor o viață mai bună, să se bată cu nedreptățile, să se bată cu inegalitățile, mai ales cu cele săvârșite de guvernare. Asta a făcut Platforma Demnitate și Adevăr. Din păcate, această moțiune de cenzură a fost discutată foarte mult în societatea noastră. S-au dat cu părerea și cine poate, și cine nu poate și cine trebuie, și cine nu trebuie, toată lumea. Dar așa este într-o societate democratică”.
Andrei Năstase a precizat că moțiunea de cenzură nu a fost o tactică prin care să acapareze teren politic, ci și-a dorit cu adevărat ca actualul Guvern să fie înlocuit.
„Sunt lider al unui partid de opoziție, al unui partid care pe parcursul a cinci ani de zile muncește, luptă și nu luptă doar pentru sine, pentru partid și luptă întâi de toate pentru o parte din cetățenii Republicii Moldova. Am venit cu această moțiune de cenzură nu pentru a face figurație, noi chiar ne-am dorit că acest Guvern catastrofă să cadă, acest Guvern incapabil să rezolve problemele oamenilor, incapabil să depășească această pandemie, această criză economică, să plece, iar în locul lui să vină un guvern responsabil, un guvern asumat de Platforma Demnitate și Adevăr din care să nu lipsească profesioniști, oameni integri oamenii,  capabil să livrez niște rezultate”, a spus Andrei Năstase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"