NordNews
Avem ce spune

Năstase spune că a trimis videourile de la negocierile dintre Dodon și Plahotniuc în România „la niște colegi” pentru o expertiză

Andrei Năstase, proaspăt numit în funcția de ministru de Interne în Guvernul Sandu, spune că a expediat înregistrările video de la negocierile dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, care au fost ulterior postate pe Publika.md, la „niște colegi din România”, care ar urma să facă o expertiză și să verifice dacă imaginile sunt originale sau au fost trucate, scrie tv8.md.
„Ceea ce am sesizat eu din acea înregistrare și am rugat niște colegi de-ai mei din România, colegi cu care am terminat facultatea, le-am trimis acea imagine și aștept de acolo niște rezultate ale unor expertize. Se vede foarte clar că este ceva trucat”, spus Andrei Năstase, la emisiunea În PROfunzime de la PRO TV Chișinău.
Imaginile video au apărut în spațiul public la o zi după ce Igor Dodon a anunțat că PSRM va crea o majoritate parlamentară cu ACUM, nu cu PD. În înregistrările video Igor Dodon i-ar fi propus lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov să încheie un acord secret prin care-și vor asuma federalizarea Republicii Moldova. Ulterior, Dodon a spus că video e trucat și că, de fapt, președintele PD-ului i-a propus vicepremierului rus Dmitrii Kozak planul de federalizare, doar pentru a scăpa de dosarul din Rusia.

În video Dodon ar mai spune despre faptul că primește bani din Rusia pentru PSRM. Pe acest fapt Procuratura Generală a pornit un proces penal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"