NordNews
Avem ce spune

Nașul de cununie al lui Dodon a demisionat din fucția de director financiar al S.A. „Metalferos”

Sergiu Catană, directorul financiar al Companiei Metalferos, nașul de cununie al ex-președintelui Igor Dodon, și-a dat demisia din funcția în care a activat din 2007 și până în prezent. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietăți Publice (APP).

„Specificăm că, de-a lungul anilor, la S.A. Metalferos au existat multiple acuzații de evaziune fiscală și spălări de bani. Iar soarta dosarelor penale care au vizat întreprinderea, în care statul deține 78% din acțiuni, au rămas fără finalitate. Acestea urmează a fi investigate de acum încolo, iar noua conducere a întreprinderii va manifesta deschidere totală în acest sens”, se arată în comunicatul emis de APP.

Sergiu Catană a ajuns director financiar la „Metalferos” în 2007, la scurt timp după ce finul său de cununie, Igor Dodon, a fost numit ministru al Economiei.  În octombrie 2019, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N 4, Dodon a declarat că nașul său este profesionist și nu a fost implicat în careva scheme .

Amintim că atăzi, 22 octombrie, Andrei Ivancov a fost numit director interimar al SA „Metalferos”, după ce fosta conducere a fost eliberată în baza cererii de demisie. Noul administrator al întreprinderii a fost prezentat colectivului de către șeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

Directorul APP a declarat că schimbarea era absolut necesară și speră că în cel mai scurt timp societatea pe acțiuni va prospera și va atinge noi performanțe.

„Am siguranța că noul director interimar, care este un adevărat profesionist, va veni cu idei bune, cu un plan de dezvoltare ambițios care va crește productivitatea și prestigiul întreprinderii. Provocările sunt majore în domeniul pieței metalelor, dar atunci când există voință și pricepere, compania se dezvoltă, iar țara are doar de câștigat”, a conchis Eugeniu Cozonac.

Noul director interimar susține că este pregătit și dispus să-și concentreze cunoștințele și întreaga experiență pentru dezvoltarea și reabilitarea numelui întreprinderii.

„Voi fi deschis pentru comunicarea cu fiecare dintre angajați. Vreau ca prin munca pe care o vom face împreună, să schimbăm imaginea și percepția pe care o au oamenii despre această întreprindere. Sarcina noastră primordială, reieșind și din legislația în vigoare care presupune liberalizarea pieței metalelor, va fi stabilirea unui nou lanț de comerț”, a menționat în discursul său Andrei Ivancov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"