NordNews
Avem ce spune

Natalia Gavrilița: „Fără un acord cu Gazprom, Moldova ar putea cheltui cca 800 de milioane de euro în următoarele cinci luni”

Fără un acord cu Gazprom, R. Moldova ar putea cheltui până la 800 de milioane de euro pentru gazele folosite în sezonul de iarnă. Declarația a fost făcută de prim-ministra Natalia Gavrilița, scrie Agora. 

„Fără un acord adecvat de la Gazprom, Moldova ar putea să cheltuiască aproximativ 800 de milioane de euro în următoarele cinci luni pe diferite importuri pentru a-și îndeplini cererea de iarnă, bazată în principal pe costurile pieței. Acest lucru va necesita asistență suplimentară de la Bruxelles” a menționat Gavrilița.

De asemenea, prim-ministra a mai declarat că următoarele două săptămâni ar putea fi esențiale în gestionarea crizei energetice.

„Aceste câteva săptămâni ulterioare sunt momentul ca prietenii Moldovei să facă un pas. [În caz contrar] va fi foarte greu din punct de vedere politic, social și economic pentru națiune” a adăugat șefa Guvernului.

Menționăm că în această săptămână, compania Energocom a realizat primele achiziționări de gaze naturale din surse alternative. Este vorba de volume a câte 1-1,5 milioane de metri cubi de la compania poloneză PGNiG, olandeză Vitol și ucrainească Naftogaz.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"