NordNews
Avem ce spune

Natalia Gavriliță: „…Guvernul acţionează împotriva intereselor cetăţenilor de parcă nici nu ar fi criză.”

Politica bugetar-fiscală propusă de către Guvernul Chicu nu conţine măsuri de redresare a economiei R. Moldova, ce este afectată de către criza COVID-19, în acest document nu se regăsesc măsuri de susţinere a cetăţenilor, dar nici a agenţilor economici. Despre acest lucru a vorbit Natalia Gavriliţă, vicepreşedintele PAS, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie tvrmoldova.md.

„Peste 30 de mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă şi o treime din IMM-uri estimează că nu vor supravieţui consecinţelor generate de pandemie, Guvernul acţionează împotriva intereselor cetăţenilor de parcă nici nu ar fi criză. Dodon şi Chicu au lăsat cetăţenii de izbelişte, nu au acordat suport agenţilor economici, iar acum la sfârşit de an promovează o politică fiscală ruptă de realitate, ce va continua să aprofundeze criza şi să lase oamenii fără locuri de muncă”, a spus Natalia Gavriliţă.
Ea spune că măsurile fiscale propuse vin în contradicţie cu măsurile propuse în alte sectoare. „Documentul de politici nu conţine analiză de impact, ce ar arăta că Guvernul înţelege cum măsurile propuse afectează diferite categorii ale populaţiei”, a menţionat ea.
Conferinţă de presă susţinută de vicepreşedintele PAS, Natalia Gavriliţă, cu tema „Prin noua politică fiscală, Guvernul Chicu-Dodon continuă să distrugă locurile de muncă şi să dezavantajeze pe cei mai afectaţi de criză”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata