NordNews
Avem ce spune

Natalia Gavrilița: În maxim jumătate de an, persoanele vizate în furtul miliardului vor ajunge după gratii

Sunt încrezătoare că în șase luni un an vom vedea și persoane extrădate, dar și progrese semnificative în recuperarea unor active, a declarat premierul Natalia Gavrilița, scrie Realitatea. 

„Ducem o diplomație activă pentru ca aceste persoane să ajungă în căutare internațională. Am vrut să ne asigurăm că în comisa de la Interpol nu mai este domnul Pârlog care întârzia anumite dosare. Or, Guvernul poate susține ajuta, informa. Și vom continua această activitate pentru a întoarce banii înapoi după modelul cum au fost confiscați banii de la Luca Filat, fiul ex premierului Vlad Filat”, a menționat Gavrilița.

Premierul a spus că urgentarea aducerii persoanelor vizate în furtul miliardului nu depinde doar de Chișinău, în condițiile în care anumite persoane au plecat din țară.

În anul 2014 Republica Moldova a fost zguduită de cel mai mare jaf din istorie. Banca de Economii, Unibank și Banca Socială au fost furate de 1 miliard USD, iar până în prezent nu s-a reușit recuperarea niciunui leu. Ilan Șor unul din figuranții raportului Kroll a fost condamnat în primă instanță, iar dosarul s-a împotmolit la Curtea de Apel. Vlad Plahotniuc care, la fel, figurează în raportul Kroll drept beneficiar al furtului miliardului a părăsit țara în luna iunie a anului 2019, scrie bani.md.

Ultimele date al Băncii Naționale a Moldovei relevă că până la 30 septembrie s-a reușit recuperarea a 2,6 miliarde de lei din comercializarea activelor celor trei bănci aflate în proces de lichidare.

1 Comentariu
  1. AVA-Mob spune

    Așa replici, de parcă se începe campania electorală!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata