NordNews
Avem ce spune

Natalia Gavriliță va avea o vizită de lucru la Londra

În perioada 15-16 noiembrie, premierul Natalia Gavrilița se va afla în vizită la Londra, în contextul desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra. Totodată, Natalia Gavrilița va participa la ceremonia de deschidere a pieței – „Ring the bell”, care va avea loc luni dimineața, la ora 8:00. 

Gavrilița va avea o întâlnire cu Julia Hogget, care este Directorul Executiv al Bursei de la Londra, dar de asemenea  și cu reprezentanții mediului de afaceri. Aceasta va prezenta angajamentele Guvernului în domeniul dezvoltării mediului de afaceri, dar și posibilitățile pentru businessul internațional de a investi în Republica Moldova.

„În cadrul vizitei, prim-ministra va avea întrevederi cu reprezentanții băncii J.P Morgan care este un lider global în servicii financiare, dar și cu vice-presedintele Citi Bank, Levente Griffler. De asemenea, agenda premierului include întâlniri cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic; cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA; cu Jose Leandro, director pentru UE al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și va avea o întrevedere cu Howard Cooper, director general și co-director global al companiei de investigații Kroll. În seara zilei, premiera va participa la un Târg de Cariere pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie, pentru a explora potențialele oportunități de angajare în Republica Moldova. Începând cu ora locală 18:30, reprezentanții Guvernului și ai unor companii mari din țară vor prezenta oportunitățile de carieră”, anunță responsabilii de la Guvern.

Cetățenii moldoveni vor avea ocazia să afle din prima sursă oportunitățile profesionale valabile în Republica Moldova, cu perspectiva de a seta ulterior interviuri. Ulterior, Natalia Gavrilița se va întâlni cu un grup de cetățeni din diasporă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"