NordNews
Avem ce spune

Natalia Gavrilița va cere alocarea a 1,4 miliarde de lei din bugetul de stat pentru achitarea datoriei față de Gazprom

Prim-ministra Natalia Gavrilița va merge în Parlamentul Republicii Moldova pentru a cere deputaților votul cu privire la proiectul de lege privind modificare a bugetului de stat. Banii sunt necesare pentru ca Republica Moldova prin Moldovagaz să stingă datoriile față de Gazprom. Informațiile au fost confirmate pentru Realitatea.md de către surse din cadrul Parlamentului, informează Nord News cu referire la realitatea.md

Astfel, 1,4 miliarde de lei din bugetul de stat vor fi oferiți pentru datoriile la gaz pe care le are țara noastră față de Gazprom.

„În continuare soluția propusă de Guvern este de a încheia un contract de cesionare a unei părți din datoria Termoelectrica către Moldovagaz, cesionarea acestei datorii către Energocom. Vorbim despre suma aproximativ 1,4 miliarde de lei, sumă necesară pentru plățile curente către Gazprom. Energocom va achita această datorie cesionată către Moldovagaz, iar Moldovagaz va face plata către gazele naturale”, a declarat Andrei Spînu în seara zilei de marți, 23 noiembrie. 

Potrivit informațiilor, legea privind modificarea bugetului urmează să fie votată în două lecturi și publicată în Monitorul Oficial în aceeași zi.

Cel mai probabil, prim-ministra se va prezenta în fața deputaților în cadrul ședinței din data de 25 noiembrie curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata