NordNews
Avem ce spune

Nava sub pavilionul R.Moldova s-ar fi scufundat în Marea Neagră

,,Millenial Spirit”, nava care este sub pavilionul Republicii Moldova s-ar fi scufundat în timpul unui atac aerian asupra regiunii Odesa. Despre acest lucru se scrie în presa din România, care face trimitere la imaginile din satelit. 

Din sursă se cunoaște că pe navă erau peste 500 de tone de motorină.

Este de menționat că nava a fost lovită de două ori de la începutul războiului în Ucraina, însă potrivit Agenției Navale a Republicii Moldova nimeni nu a avut de suferit.

„La momentul atacului, la bordul navei nu au fost înrolați membri de echipaj, aceștia fiind evacuați de la bordul navei după atacul precedent din 25.02.2022”, a precizat Agenția Navală a Republicii Moldova.

Primul atac a avut loc la distanța de o zi de la începerea războiului în Ucraina, adică pe 25 februarie. Al doilea atac asupra navei a avut loc pe 7 iulie, când a fost lovită de o rachetă în timpul unui atac aerian asupra regiunii Odesa, cu o aeronavă rusească „Su-30”, care a tras două rachete Kh-31.

Menționăm, că nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 este înregistrată în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova, tipul navei este – navă tanc pentru produse petroliere (Oil Tanker).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"