NordNews
Avem ce spune

Nemerenco: „Am intrat ușor în Cod Roșu”. Va fi sau nu instituit în Republica Moldova lockdown?

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că în Republica Moldova, cel puțin în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, deși situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește de la o zi la alta, scrie Nord News cu referire la replica.md

Dacă Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu recomandări, atunci vor fi în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”. Astfel, în prezent ceva critic – adică lockdown, nu ne putem aștepta”.

La sigur, CNESP ar putea veni cu oarecare recomandări pentru Chișinău și Bălți. Probabil va veni cu o instrucțiune, deoarece cunoaștem că acolo sunt alegeri”, a declarat șefa Ministerului Sănătății în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Totodată, Nemerenco a punctat că pentru sectorul HoReCa condițiile actuale privind normele epidemiologice impuse de autorități vor fi păstrate.

Nu sunt importante cerințele, dar respectarea lor de către HoReCa”, a precizat membra Guvernului.

Amintim că, 1.715 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 19 octombrie, în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 319.614.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata