NordNews
Avem ce spune

Nici o alianță între unioniști. Replica lui Octavian Țîcu către Dorin Chirtoacă

Candidatul „Partidului Unității Naționale” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Octavian Țîcu a declarat că nu va face niciodată alianță cu liderul Partidului Liberal, candidatul Mișcării Politice „UNIREA” la funcția de președinte al R. Moldova, Dorin Chirtoacă. Motivul invocat de Țîcu ar fi dosarele penale în care este vizat ex-primarul de Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii „Eu vreau să fiu președinte” de la ProTV.

Nu avem încredere în Partidul Liber și în Dorin Chirtoacă. Noi nu știm care poate fi soarta acestor dosare, iar soarta lor pune în pericol mișcarea unionistă în cazul în care noi ni-l asumăm pe Dorin Chirtoacă. Alături de el trebuie să ni-l asumăm pe Dorin Drăguțanu care este principalul figurant al furtului miliardului, pe Iurie Chirinciuc – ex-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, pe Nistor Grozavu trebuie să ni-l asumăm care l-a denunțat  procuraturii pe Chirtoacă. Acesta este marele pericol în care noi ne aflăm dacă ni-l asumăm pe Chirtoacă. […] Noi am fost în 24 de raioane, în 160 de localități în care oamenii ne-au spus sincer că dacă facem alianță cu Dorin Chirtoacă, oamenii nu ne vor vota și vor pleda pentru Maia Sandu și Andrei Năstase. Votantul nostru este diferit de cel al lui Chirtoacă, bătătorit acolo în colțul acela de câteva procente. Asta este realitatea, nu este vorba de orgoliu, este un calcul elementar. Marja noastră de vot fără Dorin Chirtoacă este mai mare decât în condițiile în care ne vom asuma această alianță, a declarat Octavian Țîcu.

Amintim că în mai 2017 Dorin Chirtoacă a fost arestat de Centrul Național Anticorupție (CNA) împreună cu alți nouă angajați ai primăriei Chișinău, în legătură cu scandalul parcărilor cu plată. A urmat un alt dosar penal, Chirtoacă fiind acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în repartizarea locuințelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata