NordNews
Avem ce spune

Nici Polonia nu-i va adăposti pe rușii care fug de mobilizarea parțială

Polonia a anunțat că nu va adăposti cetățeni ruși care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor, după ce mulți tineri s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunţată miercuri de Vladimir Putin.

Nu vom permite unui grup de ruşi să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susţin că fug de mobilizare”, a spus viceministrul de interne polonez, Maciej Wasik, pentru postul public de radio, relatează Agerpress.

Viceministrul a mai declarat că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbaţii ruşi.

,,Doar în cazuri individuale, atunci când un cetăţean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuţiilor din motive politice în Rusia, se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia şi persoana respectivă ar putea obţine protecţie”, a mai adăugat Wasik.

O reuniune de urgenţă va avea loc luni la Bruxelles în scopul coordonării la nivelul Uniunii Europene a problemei cetăţenilor ruşi care încearcă să intre în state membre UE pentru a scăpa de ordinul de mobilizare parţială din ţara lor.

Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"