NordNews
Avem ce spune

Niciun vaccin anti-Covid nu a fost autorizat pentru RM

Agenția Medicamentului NU a eliberat autorizație de import pentru vreun vaccin anti-COVID-19. Ministerul Sănătății NU știe ce vaccin va ajunge în Republica Moldova la finele lunii ianuarie și nici când va fi cunoscută denumirea vaccinului. Potrivit planului național de imunizare împotriva COVID-19, vaccinul poate fi importat și fără autorizație. Trebuie să aibă doar acceptul țării de origine, scrie jurnal.md 

„Atunci când Republica Moldova va recepționa vaccinurile anti-COVID-19, acestea vor fi autorizate de către Agenția Medicamentului în mod prioritar. Deocamdată, nu se cunoaște ce vaccin va ajunge în Republica Moldova, respectiv acesta nu poate fi autorizat”, a precizat Cristina Stratulat, consultant comunicare al Ministrului Sănătății.

În planul național de imunizare anti-COVID-19 scrie însă că importul vaccinului, atât pentru loturile recepționate cu titlu gratuit, cât și pentru loturile achiziționate, se va efectua exclusiv de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în baza autorizației de import, eliberată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Vaccinul neautorizat în Republica Moldova, dar autorizat în țara de origine, la fel va fi importat. În acest caz, ANSP va solicita autorizația de import pentru fiecare lot de vaccin separat.

La finele anului 2020, liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski anunța că pe teritoriul transnistrean va fi importat vaccinul rusesc „Sputnik V”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata