NordNews
Avem ce spune

Nicolae Cărăuș- campion mondial la Muay Thai U-23

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Adrian Băluțel, i-a primit în vizită pe antrenorul Andrei Grosu și sportivul Nicolae Cărăuș, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Muay Thai U-23, transmite gov.md.

 Oficialul l-a felicitat pe sportiv și pe antrenorul acestuia pentru succesul obținut, menționând că asemenea tineri sunt modele și surse de inspirație pentru generațiile actuale și viitoare, cu atât mai mult că Nicolae Cărăuș, pe lângă faptul că practică boxul thailandez, este pompier în cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Botanica al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. ,,Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  are toată deschiderea și susține sportivii, care prin muncă asiduă, prin determinare și hotărâre reușesc să obțină rezultate frumoase și să devină adevărați ambasadori ai țării noastre”, a subliniat Adrian Băluțel.

 Pentru rezultate remarcabile obținute la Campionatul Mondial de Muay Thai U-23, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internațională, secretarul de stat i-a înmânat sportivului diploma de onoare a ministerului.

 Campionatul Mondial de Muay Thai U-23 s-a desfășurat în perioada 20-30 iulie în orașul Bangkok, Thailanda.  Nicolae Cărăuș a luptat la categoria de greutate -86 kg, repurtând două victorii: prima a obținut-o în disputa cu sportivul Lucas Drews din Statele Unite ale Americii, iar a doua cu Ahmad Hilal din Palestina. În clasamentul final, Republica Moldova s-a poziționat pe locul 5 din 64 de țări.

 Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"