NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu: Eram pregătiți să aruncăm în aer pista aeroportului Chișinău, ca să nu intre pe mâna armatei ruse

Autoritățile din Republica Moldova au luat în calcul în 2022, imediat după ce Rusia a declanșat războiul în Ucraina, să arunce în aer pista de pe Aeroportul Internațional Chișinău, pentru ca obiectivul strategic să nu fie preluat de armata lui Putin, scrie disinfo.md

Dezvăluirile au fost făcute miercuri seară de ministrul de Externe Nicu Popescu, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV. Potrivit lui Nicu Popescu, după 24 februarie 2022 avansul armatei ruse în Ucraina „a fost fenomenal”, iar situația s-a complicat în momentul în care circulau diferite hărți, potrivit cărora că „Rusia va ajunge foarte repede la granița Republicii Moldova”.

„Și înainte de război, instituțiile noastre au ținut cont de scenarii care includeau nu doar gestionarea fluxurilor de refugiați, ci și de scenarii în care Moldova ar deveni victima acțiunilor ostile, nu neapărat militare. Astfel, serviciile noastre se pregăteau pentru diferite riscuri, inclusiv în ceea ce privește aeroportul. În asemenea cazuri există opțiuni standard de protecție. În mod practic e vorba de funcționalitatea aeroportului, depinde de recepția aeronavelor pe pistă. Prin distrugerea sau blocarea pistei poate… nu voi intra în detalii”, a spus Popescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"